dilluns

Twitter

Twitter és una aplicació en la web que permet als seus usuaris escriure petits textos (de fins a 140 caràcters) que poden ser llegits per qualsevol que tingui accés a la seva pàgina.

Cada usuari pot decidir llegir a la seva pàgina principal els textos d'una altra persona o grup de persones, tenint sempre disponible el que uns altres han escrit recentment. D'aquesta forma un usuari A pot decidir “seguir” als usuaris B, C i D, rebent els textos que escriuen sense haver d'accedir a la pàgina de cadascun d'ells.

Cada usuari pot, així, tenir una llista de “seguits” (following) i de “seguidors” (followers). Els “seguidors” llegiran els textos publicats per el “seguit” a les seves pàgines personals.

Un compte en Twitter pot ser pública o privada, sent aquesta última l'opció més intel·ligent per qui necessita usar el sistema per comunicar-se entre un grup privat de persones, sense tenir interès a rebre lectors desconeguts. Els comptes privats són les més utilitzades en grups de comunicació interna en empreses o famílies que vulguin compartir textos, fotos i vídeos que no siguin d'interès públic. Qualsevol persona que obri un compte privat en Twitter haurà d'acceptar personalment les solicitacions individuals d'els qui volen formar part de la seva comunitat de lectors

Amb un compte privat podem "substituir" fàcilment l'enviament en massa d'emails entre comunitats d'amics, familiars o companys de treball. Actualment, quan trobem una informació d'interès en Internet, acostumem a enviar-la per correu electrònic als nostres contactes, sense pensar en si estan o no interessats a rebre-la. Amb un compte Twitter podríem afegir l'enllaç o el resum de la notícia i deixar que els nostres seguidors la llegeixin en cas de considerar-la d'interès, sense necessitar enviar diversos emails no sol·licitats.

Twitter és una aplicació extremadament fàcil d'usar. Crear un compte i començar a escriure missatges és una tasca que pot realitzar-se en pocs minuts, encara que descobrir totes les possibilitats que té el sistema és una mica més complicat.

A continuació us deixo el meu twitter per si us voleu fer seguidors:
@gemuky87

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada